Zwangles

Een nieuw soort zwangerschapscursus, wat in mijn ogen echt in opkomst is! Zo was het bijvoorbeeld laatst te zien bij ‘van luizenleven naar luiers’ op NPO 3. Nog niet op heel veel plekken in Nederland te volgen, maar wel iets om in de gaten te houden, want het zal vast niet lang meer duren voordat je de cursus echt verspreid over Nederland zal kunnen volgen.

Wat is zwangles? (Zwangles, s.a.)
Zwangles is een combinatie van een zwangerschapscursus en zangles. In de ene helft van de les ben je bezig met zingen, de andere helft van de les wordt besteed aan ademhalings- en ontspanningsoefeningen. Bovendien wordt er tussendoor informatie gegeven over de zwangerschap, bevalling en de kraamtijd.

Waarom? (Zwangles, s.a.)
Zwangles is nog vrij onbekend. Waarom nu zingen tijdens je zwangerschap? Zingen zorgt er voor dat er een bepaald hormoon wordt aangemaakt: Endorfine. Endorfines worden, hopelijk, ook tijdens je bevalling aangemaakt, indien je weinig angst ervaart en probeert te ontspannen. Endorfines zijn onze natuurlijke pijnstillers en worden ook wel het gelukshormoon genoemd. Dus alleen maar positief als deze al tijdens de zwangerschap worden aangemaakt, denk hierbij bijvoorbeeld aan bekkenklachten of rugklachten waarbij deze endorfines een positief effect zouden kunnen leveren. Tevens zouden kindjes al tijdens de zwangerschap liedjes kunnen opvangen en deze na de geboorte kunnen herkennen. Dit zou er voor kunnen zorgen dat een kindje bijvoorbeeld rustig wordt indien jij na de geboorte hetzelfde liedje zingt.

Voor wie?
(Zwangles, s.a.)
Zwangles is mogelijk voor alle zwangere! Je hoeft geen zangervaring te hebben. Het is enkel belangrijk dat je plezier beleefd aan zingen.

Wanneer aanmelden? (Zwangles, s.a.)
Zwangles kun je volgen gedurende je hele zwangerschap. Tot nu toe start er elke 5 weken ongeveer een nieuwe groep.

Waar? (Zwangles, s.a.)
Op dit moment kun je nog enkel zwangles volgen in Utrecht, Rosmalen en Venlo. Hopelijk komen hier spoedig nog plaatsen bij. Heb jij een HBO muziekopleiding gevolgd en geïnteresseerd in Zwangles? Misschien zijn ze dan juist wel op zoek naar jou! Voor meer informatie over het worden van een zwangles docent:  http://www.maaikerijnsburger.nl/website/muziek/docent-worden/

Kosten (Zwangles, s.a.)
Indien je de hele cursus volgt van 10 lessen, kost dit je €140,-.
Je kunt de lessen ook los nemen, dan kost het €16,50 per les.
Het volgen van een proefles is ook mogelijk!

Conclusie
Zwangles is een nieuw concept wat denk ik veel zwangere aanspreekt. Een manier om ontspannen te zingen en hierbij ook nog informatie te krijgen over hoe je het beste kunt ontspannen, hoe je je ademhaling kan controleren en over de zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Leerzaam en ontspannend!

@pixabay
@pixabay

Bronnen
Zwangles (s.a.)
Gevonden op het internet op 10 september 2015 via www.zwangles.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s