Over de kritische verloskundige

Als verloskundige merk ik dat een groot deel van de vrouwen tegenwoordig niet meer leest of op zoekt wat het beste is voor zichzelf en voor hun kind. Ze nemen regelmatig klakkeloos over wat hun gynaecoloog, hun verloskundige, hun moeder, een vriendin of de buurvrouw vertelt. Helaas is ook al vaak gebleken dat dit niet altijd de beste informatie is. Via deze blog zal ik regelmatig artikelen, ideeën en blogs plaatsen om mensen terug aan het denken te zetten. Op deze manier hoop ik het voor elkaar te krijgen dat er meer mensen kritisch gaan nadenken over gekregen informatie en zo hun eigen gezondheid (zowel lichamelijk als geestelijk) en de gezondheid van hun kind voorop stellen.

Tijdens mijn opleiding ben ik al regelmatig in aanraking gekomen met tegenstrijdige informatie. Dit was niet altijd tegenstrijdig met eerder gekregen informatie, maar vaak ook tegenstrijdig aan mijn gevoel. Doordat ik deze informatie ging opzoeken, uitdiepen, vergelijken en van verschillende kanten belichtten, merkte ik dat mijn kennis steeds verder uitbreidde en ik een beter gevoel kreeg bij mijn eigen zorgverlening. Als kritische verloskundige probeer ik de beste informatie te verkrijgen en zo mijn zorgverlening te verbeteren.

Heb je een vraag aan mij, een verzoekje of wil je iets anders kwijt? Je mag me altijd een berichtje sturen via facebook (@kritische verloskundige), twitter (@verloskritisch) of via e-mail (kritischeverloskundige@hotmail.com)!

7 gedachtes over “Over de kritische verloskundige

 1. Ik waardeer het juist dat je geen naam geeft als persoon. Het is de kritische verloskundige en de naam er achter geeft mij geen meer waarde, misschien wel integendeel. Met een naam en dan ook een gezicht ga je onbewust juist (dat zit in het mensen brein) een oordeel vormen.

  Like

  1. Beste Rozemarijn,
   Persoonlijk ken ik geen kritische verloskundige in Dordrecht. Helaas kan ik je hier dus niet bij helpen.. De sites van de verloskundigen in Dordrecht geven ook niet direct zich op wie er fysiologischer is. Misschien een idee om een kennismakingsgesprek bij ze te plannen?
   Groetjes,
   de kritische verloskundige

   Like

 2. Super interessante site, ik mag binnenkort gaan bevallen van de tweede en jouw blog helpt me bij de voorbereiding. Het steunt me met name bij het maken van alle keuzes en voorkeuren die je tegenwoordig als kraamvrouw mag uitspreken. Chapeau voor je werk en blijf vooral schrijven en zoeken!

  Like

 3. Ik wil je ook bedanken voor je blogs, je hebt mij geholpen door je stuk over persen op een natuurlijke manier. Bij mijn derde kind door jouw artikel een veel betere perservaring gehad. Dank je wel en ga zo door!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s