Stichting Beschermde Wieg

Niet voor iedereen is een zwangerschap een droom die uitkomt. Een periode van 9 maanden uitkijken naar het moment dat je je kindje eindelijk vast kunt houden. Sommige vrouwen voelen zich niet in staat om voor hun kindje te zorgen, misschien alleenstaand of mogelijk is de zwangerschap wel ontstaan na een verkrachting. Of misschien is de zwangerschap ontstaan voordat ze getrouwd zijn en zijn ze bang voor eerwraak. Wat de achterliggende reden ook is (die is er gegarandeerd!), sommige vrouwen zijn wanhopig, machteloos, voelen zich verloren en zien geen andere uitweg dan hun kindje zomaar ergens achter te laten.

In het geheim bevallen en je kindje afstaan
Sommige vrouwen zijn tijdens deze ongewenste zwangerschap nog wel in staat om hulpverlening in te schakelen. In Nederland zijn er verschillende organisaties die je kunnen helpen bij het anoniem bevallen, zonder dat je familie het weet en het afstaan van je kindje. Zij kunnen er zelfs voor zorgen, als je dat wilt, dat je kindje je later eventueel nog terug kan vinden. Je kunt hiervoor terecht bij www.kinderbescherming.nl ; www.fiom.nl ; www.SIRIZ.nl  en www.bureaujeugdzorg.info.

Je kindje afstaan zonder hulpverlening
Sommige vrouwen zijn niet in staat tijdens hun zwangerschap hulpverlening in te schakelen en voelen zich genoodzaakt om hun kindje te vondeling te leggen. Soms ben je zo angstig en wanhopig, dat je voor je gevoel geen andere uitweg meer ziet, dan je kindje ergens illegaal, onbeschermd achter te laten. Gelukkig heb je dan ook de mogelijkheid om je kindje beschermd achter te laten in een wiegje van Stichting Beschermde Wieg.

Dit wiegje bevindt zich in een verwarmd kamertje. Je kunt hier rustig even bijkomen en je kunt er zelfs als je wilt contact op nemen met de beschermde wieg moeder, maar dit hoeft niet! Voor het kindje kan er eventueel direct medische zorg geregeld worden en ook voor jou als moeder, ligt er een brief met informatie over de bevalling en waar je, anoniem, eventueel terecht kunt voor medisch noodzakelijke zorg. Bij die envelop zit ook een puzzelstukje. Het puzzelstukje wat hier perfect in past, blijft bij het kindje. Zo kan de moeder eventueel op haar beslissing terug komen om haar kindje af te staan en weten de zorgverleners dan dat zij inderdaad de moeder is. Je kunt namelijk tot 6 maanden na de datum terugkomen op je besluit om je kindje af te staan.

Als je je kindje achter laat in de beschermde wieg, kun je er voor kiezen om je contactgegevens achter te laten, maar dit hoeft niet. Indien je er voor kiest om de gegevens achter te laten, worden deze bewaard in een kluis en na de 16e verjaardag van het kind worden deze gegevens aan het kind overhandigd. Nadat je de deur van de beschermde wieg achter je sluit, gaat de deur op slot, zodat je kindje veilig is totdat de beschermde wieg moeder je kindje binnen enkele minuten komt halen.

Heb jij dringende hulp nodig? Je kunt áltijd contact op nemen met stichting Beschermde Wieg via 0800-6005. Ook aan de telefoon hoef je je naam niet te noemen.

Waar staat een beschermde wieg?
– Groningen
– Middelburg
– Oudenbosch
– Papendrecht

Wist je dat?
Er op dit moment 4 Beschermde Wiegen zijn, maar dat Stichting Beschermde Wieg altijd op zoek is naar meer locaties? Indien jij een ruimte beschikbaar hebt van minimaal 1 bij 2 meter, met een aparte ingang aan de straat, affiniteit hebt met de doelgroep, in staat bent om een moeder in nood te helpen en het fijn zou vinden om Stichting Beschermde Wieg te helpen met een extra beschermde wieg, neem dan eens contact op.

Bron: www.beschermdewieg.nl
Bron: http://www.beschermdewieg.nl

Voor meer informatie, kijk op: http://www.beschermdewieg.nl/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s