Stichting Earlybirds

Als je kindje te vroeg geboren wordt, ga je een hele heftige periode tegemoet. Stichting Earlybirds kan daarin een kleine verlichting bieden.

Wat doet stichting Earlybirds? (Earlybirds, 2013)
Stichting Earlybirds is een belangeloze organisatie, die aanbiedt om te vroeg geboren kindjes op de foto te zetten. Ouders die te maken krijgen met een vroeg geboorte, gaan door een moeilijke periode met emoties die zich in een rap tempo afwisselen. Je wordt in deze periode geleefd en maakt de periode niet geheel bewust mee. Vaak worden er wel foto’s gemaakt, maar dit zijn foto’s die je toch niet heel graag aan anderen laat zien en die kinderen later niet altijd prettig vinden om naar terug te kijken.

Hoe gaat het in zijn werking? (Earlybirds, 2013)
Stichting Earlybirds biedt professionele fotografie aan, waar niet de nadruk wordt gelegd op het medische. Uiteraard zijn de slangetjes en sensoren wel zichtbaar, maar niet nadrukkelijk, waardoor ze niet eng zijn. De foto’s worden gemaakt in de dagelijkse routine. Als je je kindje bijvoorbeeld net op dat moment in bad gaat doen, dan worden er foto’s gemaakt van het baden. De fotosessie vormt op die manier geen extra belasting voor jullie of voor jullie kindje. Je hoeft er niet voor te poseren. De fotosessie duurt in totaal ongeveer een uurtje.

Voor wie? (Earlybirds, 2013)
Kindjes die geboren worden tussen de 24ste en de 36ste zwangerschapsweek en die vermoedelijke meer dan 3 weken in het ziekenhuis zullen moeten verblijven.

Aanmelden (Earlybirds, 2013)
Als je kindje te vroeg geboren wordt, kun je je na de bevalling aanmelden via www.earlybirdsfotografie.nl. Na je aanmelding ontvang je een informatiepakketje en een bevestiging. Daarna wordt er binnen 2 weken contact opgenomen om een afspraak te plannen.

Kosten
(Earlybirds, 2013)
De fotosessie is geheel kosteloos. Je ontvangt na afloop ongeveer 20 tot 50 bewerkte foto’s digitaal. Aangezien de stichting blijft bestaan op basis van donaties, wordt er wel altijd aan de ouders gevraagd om een donatie te doen, maar dit is niet verplicht.

Earlybirds en NiCU (Earlybirds, 2013)
Stichting Earlybirds heeft nog een extra service, kleine knuffeltjes. Deze knuffeltjes worden allemaal gemaakt door vrijwilligers en worden zeer goed gecontroleerd, voordat deze worden weggegeven.

Earlybirds
De earlybirds knuffeltjes zijn kleine knuffeltjes in de vorm van een vogel, met een uitrekbare staart. Deze knuffeltjes zijn vergelijkbaar met de inktvisjes, die in andere landen gebruikt worden op de neonatologie. Met deze uitrekbare staart, wordt de navelstreng nagebootst. Hierdoor zal het kindje snel naar de staart grijpen en minder snel naar alle snoertjes om zich heen.

NiCU
Ook de NiCU is een knuffeltje in de vorm van een vogel, maar dan zonder vulling. Deze zijn speciaal voor de zeer kwetsbare kindjes, aangezien je zonder vulling minder kans hebt op bacteriegroei.

Hoe kom je in aanmerking?
Je je hebt aangemeld voor de fotosessie, krijg je van de fotograaf een knuffeltje, maar als je geen fotosessie wilt, kun je het vogeltje zelf aanvragen via haakeenearlybirdje@gmail.com. Ook voor zieke kindjes, die liggen op de neonatologie kun je zo’n knuffeltje aanvragen.
Tevens kunnen ziekenhuizen deze knuffels aanvragen om uit te delen op de neonatologie.

Hoe kan de stichting blijven bestaan? (Earlybirds, 2013)
De stichting werkt met ongeveer 100 fotografen op vrijwillige basis. Deze fotografen krijgen dus niets betaald, enkel hun vervoers- en parkeerkosten worden vergoed. Om te blijven bestaan is de stichting afhankelijk van donaties die worden gedaan. Tevens worden ze gesponsord (bijvoorbeeld in de wasproducten voor de knuffels), veilen ze regelmatig gedoneerde artikelen via Facebook en hebben ze een jaarlijkse loterij.

Hoe kun je helpen?
Wil je deze stichting een handje helpen? Dat kan altijd! Je kunt je aanmelden als vrijwillige fotograaf. Hiervoor moet je uiteraard wel eerst door een keuring heen. Je kunt ook meehelpen met het haken van de knuffeltjes. Tevens kun je altijd een donatie doen, alle kleine beetjes helpen.

@wikimedia
@wikimedia

Bronnen
Earlybirds (2013)
Gevonden op het internet op 22 april 2015 via http://www.earlybirdsfotografie.nl/wp-content/uploads/2013/03/Brochure-algemeen1.pdf

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s