Moeders voor Moeders: kleine moeite, groot plezier!

Niet voor alle vrouwen is het vanzelfsprekend om zwanger te worden. Zij kampen met (vaak) vruchtbaarheidsproblemen en moeten veel vervelende onderzoeken en behandelingen ondergaan. En zelfs dan is het nog niet zeker dat ze überhaupt wel een kindje gaan krijgen. De vruchtbaarheidsbehandelingen waar deze koppels mee te maken krijgen, gaan vaak gepaard met het spuiten van hormonen. Het is al ontzettend vervelend om zomaar jezelf te moeten volspuiten met hormonen, maar hoe vervelend is het dan als blijkt dat deze hormonen niet beschikbaar zijn? Als blijkt dat er te weinig hormonen verzameld zijn, waardoor jij niet verder kunt met je vruchtbaarheidsbehandelingen? Hoe machteloos moet je je dan voelen..

Moeders voor Moeders doet er alles aan om voldoende hormonen te verzamelen, maar deze organisatie kan best wel een beetje promotie gebruiken, want het gebeurd helaas dus nog regelmatig dat er te weinig hormonen zijn.

Verzamelen van hormonen (Moeders voor Moeders, 2014)
Moeders voor Moeders is een landelijke organisatie, die hormonen verzameld voor vruchtbaarheidsbehandelingen. Dit hormoon (hCG) wordt gehaald uit de urine van zwangere vrouwen. Wanneer deze hormonen zijn verzameld, worden er geneesmiddelen van gemaakt die gebruikt worden bij vruchtbaarheidsbehandelingen, bijvoorbeeld Pregnyl.

Hoe werkt het? (Moeders voor Moeders, 2014)
Het is de bedoeling dat je je urine opvangt. Hiervoor krijg je van Moeders voor Moeders een opvangkannetje en 2 krat met elk 4 flessen. In deze flessen bewaar je de urine. Het is dus mogelijk om elke dag een nieuwe fles te gebruiken, wel zo prettig in verband met de luchtjes! Het is dus inderdaad wel de bedoeling dat je de urine opvangt. Als op je werk bijvoorbeeld nog niemand weet dat je zwanger bent, kun je het materiaal gewoon in een tas meenemen naar het toilet. Zat vrouwen die met hun tas naar het toilet vertrekken, denk maar aan je eigen menstruaties!

Elke week worden de kratten weer opgehaald door een bestelwagen zonder reclame voor Moeders voor Moeders erop.  Dus als je je zwangerschap nog even geheim wilt houden, kan dit prima. Niemand zal weten dat deze kratten bij je opgehaald worden. Tevens hoef je niet thuis te blijven. Je kunt met de koerier afspreken waar je ze plaatst, zodat deze ze gemakkelijk kan vinden.

Inschrijven (Moeders voor Moeders, 2014)
Als je mee wilt doen met Moeder voor Moeders, moet je er wel snel bij zijn. Je kunt je namelijk slechts inschrijven tot en met je 11e zwangerschapsweek. Je kunt meedoen vanaf je 6e zwangerschapsweek tot aan je 16e zwangerschapsweek. Dit is het geval, omdat je in deze periode simpel het grootst aantal zwangerschapshormonen in je urine hebt zitten.

Het is dus een hele kleine moeite om gedurende een korte periode urine op te vangen en je kunt er zoveel koppels gelukkig mee maken! Hoe fijn is het dat je je eigen geluk nu met iemand anders kunt delen. Vele vrouwen zijn je al voor gegaan, doe jij het ook?

Steven Dopolo @Flickr
Steven Dopolo @Flickr

Bron:
Moeders voor Moeders (2014)
Gevonden op het internet op 4 december 2014 via http://www.moedersvoormoeders.nl/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s